Blog İçeriği

Blog İçeriği

EV ALIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER LİSTESİ

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: baslik in <b>/home/opdturkey4143452/public_html/system/modul/blog_detay.php</b> on line <b>39</b><br />

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler listesini siz değerli dostlarımız için hazırladık.

Elbette, Oracle İnşaat olarak, ev almak için gelen müşterilerimize tüm detaylı bilgiler ve yönlendirmeler uzman ekibimiz tarafından sunulmaktadır. Sunduğumuz bu güvenilir ve şeffaf hizmet anlayışıyla Didim'in en saygın firmalarından biri olan Oracle İnşaat, sizleri güvenli ve huzurlu bir yaşam alanına kavuşturmak için yanınızda.

"Güvenle yatırım yapın, geleceğe emin adımlarla ilerleyin"

 

1 ) Bütçe & Finansman

Hepimizin hayalinde istediğimiz tüm özelliklere sahip ideal bir ev vardır fakat gelir, bütçe vb. konular söz konusu olduğunda her zaman hayallerimiz ve gerçekler birbiriyle uyuşmayabilir. Ev arama ve satın alma sürecinizde yapmanız gerekenlerden ilki geliriniz ya da birikimleriniz doğrultusunda uygun bir bütçe kararlaştırmak.

2 ) Evde Aracı Olup Olmadığı

İlgilendiğiniz bir evi emlakçı aracılığıyla bulduysanız emlak ofislerinin hem alıcıdan hem de satıcıdan yasal olarak ev fiyatının %2si + KDV bedeli kadar komisyon talep etme hakkı olduğunu unutmamalısınız. Eğer ödemeniz gereken komisyon bedeli fazlaysa bütçenizi zorlayabilir ve diğer masraflardan kısmak zorunda kalabilirsiniz.

3 ) Kat İrtifakı, Kat Mülkiyeti ve İskan Ruhsatı

Aslında bu üç terim genelde birbirleriyle çok karıştırılsa da aralarında çok önemli farklar bulunuyor. Bir arsaya yapılan inşaat üzerinde hak sahibi olabilmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden alınan belgeye kat irtifakı tapusu deniyor. İnşaat onayı alınmış fakat tamamlanmamış projelerde kat irtifakı alınıyor. Proje tamamlandığında müteahhit belediyeye iskan ruhsatı başvurusu yapıyor. İskan ruhsatı alındığında temin edilen tapuyaysa kat mülkiyeti tapusu deniyor.

4 ) Deprem Riski

Maalesef ülkemizin çok fazla bölgesi deprem kuşağı ve fay hattı üzerinde konumlandığından dolayı deprem riski göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir konu. Bu yüzden binanızın inşaatını yapan firmanın güvenilir olması ve kullandığı malzemenin yönetmeliklere uygun olmalısı gerekmektedir. Yeni bina dahi olsa İskanı alınmış binalar öncelik sıralamanızda en üstte olmalıdır.

5 ) Görmeden Ev Almayın

Ev alırken belki de en temel konu evi kendi gözünüzle görmeniz. Mümkünse satıcıyla kesinlikle evin içerisinde bir görüşme yapmalı ve evi tüm detaylarıyla incelemelisiniz. Eğer evin projesi henüz tamamlanmamışsa proje hakkında tüm bilgilere sahip olun. Fotoğraflar sandığınızdan çok daha yanıltıcı olabilir.

6 ) Sıfır Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Proje Ruhsatı ve Yapımcı Firma Araştırması

Eğer gayrimenkul şirketi tarafından inşa edilen konut projeleriyle ilgileniyorsanız şirketler hakkında ön araştırma yapmanız vakit ve para kaybı yaşamamanız açısından önemlidir. Beğendiğiniz bir projenin sahibi şirketin portfolyosunu incelemeniz , önceki projelerini bitirip bitirmediğini, söylenen süre sonucunda alıcılara konutlarını iskanlarını alarak teslim edip etmediğini bilmek de kritik önem taşıyor.

7 ) İstenen Fiyat ve Piyasa Değeri

Beğendiğiniz eve istenen fiyatın evin piyasa değerinden çok daha yüksek olduğunu düşünüyorsanız evin değerine uygun bir ücret istenip istenmediğini test etmeniz gerekiyor. Bunun için aynı konumda, aynı özelliklerde, aynı metrekare alan ve oda sayısına sahip evlerden yararlanabilirsiniz. Elbette bu parametrelere baktığınız evi inşa eden firma farkını da düşünmelisiniz.

Yeni Evinizde mutlulukla oturmanızı dileriz...

Sorularınız için ;

info@opdturkey.com

+90 530 417 7931

BİZE ULAŞIN
Tüm taleplerinizi yanıtlamak için buradayız


E-posta Adresi

info@opdturkey.com

Telefon

+90 (256) 813 24 70

Adres

Altınkum Mahallesi Atatürk Blv. 50/A,
09270 Didim/Altınkum, Türkiye